top of page

Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag binnenkort, en de bio-economie staat in de kijker. Met andere woorden: bedrijven die biomassa - materiaal van dierlijke of plantaardige oorsprong - verwerken. Meer heeft mijn aandacht niet nodig om getrokken te worden!

Open Bedrijvendag bio-economie

de lage lat - te lage lat?

Lichte teleurstelling, toen ik merkte dat bio-economie losstaat van biologisch of gezond. Als er appels groeien, is het bio-economie, sproeistoffen geen bezwaar. Als er hout verwerkt wordt, is het bio-economie. Als ik dan doorklik naar de websites, kom ik meer plaatmateriaal en laminaat tegen, dan hout. Geïmpregneerd hout ook. En ergens las ik: wij werken op vraag ook met FSC-gelabeld hout. Wat hetzelfde betekent als: standaard werken wij met niet-FSC-gelabeld hout. Verder lees ik weinig over de producten waarmee het hout behandeld en afgewerkt wordt. Wat mij doet vermoeden dat er met klassieke, niet-plantaardige materialen gewerkt wordt.

Mijn bio-ecologisch hart vindt dit een gemiste kans. Open Bedrijvendag doet de natuurlijke materialen niet de eer aan die ze verdienen. Maar oordeel zelf.

Kamp C

Gelukkig kan je in Kamp C wel veel ideeën opdoen. Ook al ligt daar de nadruk - in mijn ogen - nog te veel op energiezuinig, en te weinig op energiezuinig én gezond én milieuvriendelijk, er zijn toch een paar dingen die eruit springen:

- energiemarkt met Koen Demuynck, Isoproc en Biohome

- demo's leemstuc, ecologische verf, tadelakt

Open Bedrijvendag Ecomat

Ecomat

Aan-je-trekken-komen-garantie krijg je bij Ecomat.

Demonstraties, kijken, voelen, ruiken, zelf de handen uit de mouwen steken. Prefab stro-elementen, pleisters, isolatiemateriaal, verf, gipsvezelplaten. Bio-ecologische materialen tout-court. Waarschuwing voor mensen zonder (ver)bouwplannen: dit werkt aanstekelijk!

Open Bedrijvendag Ecomat

Tot dan?

Tags:

recente tips
zoek op thema
bottom of page