top of page

doe het zelf, maar niet alleen

Eén gouden regel als je wil besparen: wat je zelf doet, doe je goedkoper. Werkuren tellen door in de factuur. Maar dat betekent niet dat je het alleen moet doen. Zeker onder bio-ecologische bouwers is de bereidheid groot om elkaar wegwijs te maken.

Om te beginnen zijn er heel wat zelfbouwers met een blog. Onderaan geef ik een paar voorbeelden, maar Google kent er nog meer.

Je architect kan je zeker ook namen doorgeven van klanten die jou een paar stappen voor zijn.

En ga eens snuffelen op de website van Ecobouwers. Daar vind je - ook- een verzameling blogs, én een actief forum. Van tips over ventilatie tot vragen over je eigen waterzuivering, allicht bestaat er een topic over. En anders stel je zelf gewoon een vraag!

En dan, de hoogmis van de ecobouwer, de braderij van tips en inspiratie: de Ecobouwers Opendeur. Elk jaar in november stellen eigenaars hun woning open voor geïnteresseerden. Mis ze niet, deze kans om kennis en ervaringen te delen. Want knowhow = money!

- Katrien & David bouwen - we gaan hier niet bescheiden zijn

- My green way of life

- Ecologisch verbouwproject

- Er groeit een (t)huis op onze grond

foto: Bastian Greshake - creative commons

recente tips
zoek op thema
bottom of page