less is more geld over

Valt er je iets op aan deze foto? Merk je dat het plafond niet afgewerkt is? Oh ja, nu ik het zeg?

​​Je plafond niet afwerken is een slimme manier om (tijdelijk) te besparen. Bij een bakstenen huis krijg je dan een plafond van beton, net een gepolierde vloer. Dat kan een strak en ruw effect hebben. Maar zoals je hierboven ziet,​ kan het evengoed in een warm interieur.

Bij houtskeletbouw kan je gerust het plafond alleen schilderen, niet afwerken. In ons eigen huis zag alles er heel onaf uit, een paar weken voor de verhuis. Een drukte van grenen constructiehout, multiplex, osb, witte Fermacell-platen, ... Met 1 laag witte muurverf (Maril van Aquamaryn) werd het een geheel.

Is dit ecologisch? Ja zulle, minder materiaal verbruiken is altijd ecologisch. Én goedkoper!

Met dank aan Ken Dupont van DAMarchitecten.

recente tips
zoek op thema
RSS Feed
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle

© 2016 - Katrien Janssens

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now